11. 12. 2014

Řepák

Krásou tahle zelenina neoplývá, ale o to víc je tělíčku prospěšná.

 

Řepák

Ingredience

Červená řepa 1 kg
Jablko (velké) 3 ks
Zázvor (podle obliby v štiplavosti
Mrkev (velká) 3 ks
Vše v syrovém stavu
Výsledek 1, 5 litru čisté šťávy


2 porce

45 min

lehká náročnost

Nutriční hodnota na jednu porci
575 kJ / B 4 g / S 30 g/ T 0 g / B 13 % / S 86 %


Postup

Řepu a zázvor okrájíme, nejlépe v gumových rukavicích, barvivo červené řepy je velmi agresivní. Okrájenou zeleninu nakrájíme na menší kousky, stejně tak jablka a vkládáme do odšťavovače.

Zásoba v lednici vydrží na 3 dny, když nestihnete spotřebovat, doporučuji vylít

Tipy

  • Koktejl je skutečný životabudič, bomba pro mozek, čistička těla
  • Odpuzuje negativní energii
  • Díky zázračným účinkům zázvoru podporuje trávení, stimuluje játra a je vhodným detoxikačním prostředkem
  • Červená řepa podporuje kardiovaskulární systém – její barvivo rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic
  • Snižuje krevní tlak
  • Posiluje imunitní systém

Špeky

  • Pít ráno na lačno, na cestu se vydat tak za hodinu:-) pokud večer, tak 3 hodiny před spaním, Jinak spánek ne a ne přijít:-)